Levensenergie levensenergie-large

We werken in de groep met het Zijnsaspect van je levensenergie. De levensenergie waar ook je seksualiteit deel van uit maakt.

De drie 'pijlers' waarop wij voortbouwen in de groep zijn:

1. Je lichaam
Het lichaam is je basis, je bodem. Het verbindt je met de aarde. Als je vijandig tegenover het lichaam staat wordt je ongelukkig. Voel eerbied voor het lichaam, liefde, respect voor het lichaam, dankbaarheid voor het lichaam. Het lichaam is prachtig, het is het allergrootste van alle mysteries.

2. Je zintuigen
De zintuigen zijn jouw deuren der waarneming, de zintuigen zijn de vensters op de werkelijkheid. Ze zijn verdoofd geraakt. Je kan een einde maken aan die verdoving. Voel, ruik, proef, zie, hoor zo totaal als je maar kunt. Laat geen gelegenheid voorbijgaan om je zintuigen nieuw leven in te blazen.

3. De stilte in het denken
Hoe komen we uit het ‘malende’ denken, onze ‘plaatjes’, onze vooringenomenheid.

Wat sterk bij deze groep hoort is dat er niets hoeft. Er wordt niets van je verwacht, je hoeft niet te presteren. Je bent goed zoals je bent, je behoeft niet te veranderen. Angst mag er zijn, maar is niet nodig.

We zullen je bij het gemasseerd worden uitnodigen zoveel kleren uit te trekken als je je zelf kan toestaan. Het kan goed voelen om geheel zonder kleren te werken. Maar ook hier geldt: niets hoeft, jij bepaalt zelf hoever je wilt gaan. Wel moet je er tegen kunnen om anderen naakt te zien.

Omdat we werken met massage en vaak in een ontmoeting tussen twee mensen, krijgen de lichamelijke en seksuele aspecten alle aandacht en ruimte. In deze groep kan je ervaren dat seksuele verlangens, seksuele handelingen en seksuele energie drie geheel verschillende zaken zijn. Je levensenergie mag er in deze groep voluit zijn!
Seksuele handelingen zullen in de groep niet plaatsvinden.  Daartoe zijn er enige regels in de groep.
Je zult zeker teleurgesteld worden als je via de groep in wilt halen wat je meent seksueel te hebben gemist.