Adem-middag met live muziek

Margoharmonium2jpg

 

Vrijdag 2 augustus, 6 september

Meditatiecentrum'Wajid' Den Haag

Begeleiding door Edith Mosch 

Muzikale begeleiding door Margo Huibers

 

Ademen is leven; leven is voelen. Voelen dat jij er bént, dat je bestaat .. 

Het eerste wat we doen als we geboren worden is ademhalen. We vullen onze longen met lucht, met zuurstof. Daarmee komen we tot leven. We voelen ons lichaam en onze gevoelens en emoties. Echter, wanneer we in de loop van ons leven pijnlijke of angstige gebeurtenissen meemaken, zetten we de emoties letterlijk vast in ons lichaam. Ze vinden geen natuurlijke uitweg, omdat bijvoorbeeld de situatie niet veilig is. We krijgen een oppervlakkige ademhaling en onze spieren kunnen verkrampen.

Wat een ademsessie kan bieden is door verbonden ademhalingstechniek je in contact te brengen met die gebieden waar de energie stagneert of waar je ongemakkelijke of pijnlijke plekken in je lichaam ervaart. Door daar helemaal bij aanwezig te zijn, er rustig doorheen te ademen, te ervaren dat je nu wel veilig bent, kan de vastzittende emotie of het ongemakkelijke gevoel moeiteloos oplossen. Waarschijnlijk zul je opluchting voelen en weer meer ruimte ervaren ..

De verbonden ademhalingstechniek is een zeer effectieve healing methode. Een mooie manier om weer in contact met je lichaam en de diepste kern van jezelf te komen.

Een ademsessie is niet alleen bedoeld voor mensen met blokkades of trauma’s. Een ademsessie kan ook goed doen als je merkt dat je wat stress hebt opgelopen omdat je het druk had met van alles en nog wat. Of als je bijvoorbeeld iemand bent die eerder aan de ander denkt dan aan jezelf en je voelt je wat vermoeid daardoor .. Kortom, als je toe bent aan tijd voor jou alleen .. Letterlijk weer op adem komen .. 

Het verloop van een ademsessie

Je ligt comfortabel op een matras. We zullen ervoor zorgen dat je je veilig voelt. Je gaat je heerlijk ontspannen .. Dan begin je met de verbonden ademhaling: je ademt in je buik en borst zonder pauzes tussen de in- en uitademing en tussen de uit- en inademing.

Je wacht rustig af wat er voelbaar wordt in je lichaam. Meestal is dat datgene wat er aan de oppervlakte ligt van je onderbewustzijn. Dat kan dus van alles zijn en is bij iedere sessie weer anders. Gevoelens, emoties, beweging van je lichaam .. Er hoeft niets, het hoeft nergens naartoe. Er wordt niets van je verwacht. Alles mag er zijn .. Als je er open ingaat zonder verwachtingen, zal de sessie moeiteloos verlopen.

Het kan ook zijn dat je wat weerstand tegenkomt en dat is helemaal oké. Wij zijn ervoor om je bij lastige momenten bij te staan.

Het einde van de sessie is de integratiefase. Je hebt waarschijnlijk het één en ander ervaren en nu is het de tijd dat dit alles een plekje kan krijgen.

Je kunt helemaal tot rust komen en je weg laten zakken in een diepe ontspanning; een meditatieve staat van zijn ..

 

Ervaringen van een deelnemer

"De overgave, die het verbonden ademen teweeg brengt, de moeiteloosheid, die dat oplevert, het geeft mij zoveel vertrouwen in het leven. En de begeleiding van Edith en de muziek van Margo zijn daarin enorm ondersteunend. Altijd weer de grote Stilte en diepe dankbaarheid aan het eind van de middag.

De muziek creëert een draagvlak voor alles wat gezien wil worden en dat voelt echt magisch."

 

 

Muzikale begeleiding

De gehele sessie wordt muzikaal begeleid door Margo Huibers. Zij bespeelt het Indiaas harmonium en verscheidene andere instrumenten zoals sjaman drum en klankschalen. Ook zal ze intuïtief en in afstemming op de energie van de groep haar stem laten klinken.

Over muziek maken zegt ze het volgende: ‘Door mij volledig open te stellen is het mogelijk een genezend veld te creëren waarin de klanken bevrijdend werken en datgene oplossen wat klaar is om te transformeren. In combinatie met ademwerk is dit een krachtig medicijn.’ 

Abundance Rotterdam 15 04 2018 5807

Praktische gegevens

Vrijdag 2 augustus, 6 september 14:00 - 16:30 uur

 Meditatie Centrum 'Wajid', Prins Hendrikplein 1, 2518 JA Den Haag

 Kosten: €35 per middag. Los van elkaar te volgen

 Begeleiding door Edith Mosch

 Muzikale begeleiding door Margo Huibers (www.intuitiefhelen.com)

 

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via het inschrijfformulier of door te bellen naar Edith: 070-3834080 / 06-26758620. In beide gevallen is je inschrijving definitief als je ook het deelnemersgeld hebt overgemaakt naar IBAN: NL96INGB0006983456 ten name van E Mosch.